Miting italijanski neonacista u Gorici, skup antišafista u slovenačkoj Novoj Gorici

Izvor: Blic, 23.Maj.2015, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Miting italijanski neonacista u Gorici, skup antišafista u slovenačkoj Novoj Gorici

U italijanskoj Gorici danas je toku miting nekoliko hiljada neonacista, dok s druge strane u slovenačkoj Novoj Gorici protiče miting nekoliko hiljada njihovih protivnika iz cele Slovenije.

Na italijanskoj strani demonstriraju pripadnici krajnje desnice, koji su miting započeli s vojnom paradom, a stigli su iz svake italijanske pokrajine posebno.

U Novoj Gorici je u toku antimiting pripadnika antifašističke levice, koji nose nadgrobne krstove sa imenima žrtava fašističkog >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << režima i sa jasnom porukom da rat donosi samo smrt.

"Slaviti rat je apsurd", izjavio je jedan od učesnika protesta a prenosi slovenačka televizija.

Oba skupa protiču mirno i odvojeno pod budnom pažnjom italijanske i slovenačke policije. Skupovi se održavaju uoči posete italijanskog predsednika Serđo Matarela Gorici.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.