Misteriozni virus ubio 19 ljudi, obolelo ih oko 170!

Izvor: Vesti-online.com, 21.Apr.2012, 14:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni virus ubio 19 ljudi, obolelo ih oko 170!

Vijetnam je od Svetske zdravstvene organizacije zatražio međunarodnu pomoć u istrazi misteriozne bolesti koja je do sada odnela najmanje 19 života, a obolela je najmanje 171 osoba.

Bolest uglavnom pogađa osobe mlađe životne dobi i decu, a početni simptomi bolesti su pojava plikova na dlanovima, stopalima i u ustima praćena groznicom i u nekim slučajevima dolazi do otkazivanja pojedinih organa.

Virus se širi u direktnom kontaktu sa pljuvačkom, tečnošću koja >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << curi iz plikova ili preko stolice zaražene osobe.

Crveni krst podneo je izveštaj u kome se kaže da je do sada ove godine zaraženo preko 28.000 dece, što je za deset puta više nego u istom periodu prošle godine.

Prema navodima Međunarodne federacije Crvenog krsta i Crvenog polumeseca prošle godine zabeleženo je 110.000 slučajeva zaraze kod dece, od kojih je 169 umrlo.

Za sada ne postoji lek protiv ove bolesti, bolest ruku, stopala i usta (HFMD) kod čoveka razlikuje se od sličnog oboljenja kod ovaca, krava i svinja.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.