Misteriozni posetilac na grobu Edgara Alana Poa istrajava

Izvor: Blic, 20.Jan.2008, 16:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozni posetilac na grobu Edgara Alana Poa istrajava

Tajanstveni posetilac koji svake godine poseti grob Edgara Alana Poa na njegov rođendan 19. januara, ni ove godine nije izostao sa randevua i ostavio je, po običaju, tri crvene ruže i polu punu flašu konjaka.

Oko 150 ljudi okupilo se ispred groblja Vestminsterske prezbiterijaske crkve, u Baltimoru, ali je tajanstveni poštovalac pisca opet uspeo da se, neidentifikovan, izgubi u mraku, izjavio je Džef Džerom, kustos Poove kuće i muzeja.

Posetilac nije ostavio poruku, naveo je Džerom koji nije želeo da odgovori na pitanje koje se poslednjih godina postavlja, o istoriji i autentičnosti specifičnog odavanja poštovanja autoru "Gavrana".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.