Misteriozna crvena mrlja usred Splita: Stanovnici u panici, uzrok nepoznat!

Izvor: Press, 15.Maj.2013, 13:54   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Misteriozna crvena mrlja usred Splita: Stanovnici u panici, uzrok nepoznat!

Kako prenosi Slobodna Dalmacija uzrok ovog bizarnog događaja za sada nije poznat  jer još nisu gotovi rezultati, a nadležne inspekcije su juče odmah uzele uzorak iz mora. 
Ovaj list piše da je u celoj priči frapantno to što je juče do večernih sati sve upućivalo na to da je prilikom čišćenja kotlarnice u bolnici na Križinama došlo do nekontrolisanog ispuštanja rđe koja je završila u Trsteničkom potoku, a potom u moru.
Ova spekulacija je nezvanično potvrđena i u inspekciji Ministarstva poljoprivrede, kao i u bolnici na Križinama, a onda je ustanovljeno da nema kvara na kanalizacijskoj mreži koji bi to uzrokovao, odnosno da uzrok "crvenog mora" nije bolnica.

Prema pisanju Slobodne Dalmacije, sledeći zaključak je da se radi o organskom otpadu koji je došao s mora i igrom slučaja podseća na rđu.
"Možda se radi o nekom zagađenju s otvorenog mora ili ispuštanju otpadnih voda s brodova", rekli su u Vodovodu i kanalizaciji.

Iz inspekcije su naveli kako nema opasnosti za zdravlje ljudi. 
 
 
Izvor: Slobodna Dalmacija

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Splićani u panici: Velika crvena mrlja u moru

Izvor: Mondo, 15.Maj.2013

Velika crvena mrlja u moru kod Splita uspaničila je stanovništvo, a još se utvrđuje uzrok ove pojave, piše Slobodna Dalmacija...Uzrok ovog čudnog događaja još nije poznat, s obzirom da još nisu gotovi rezultati uzorkovanja mora koje je odmah po dojavi obavljeno...Najpre je sve upućivalo na...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.