Mirjana Sanader: Moja porodica je izložena žestokom teroru države

Izvor: Press, 17.Jan.2011, 05:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mirjana Sanader: Moja porodica je izložena žestokom teroru države

Supruga Ive Sanadera Mirjana ispovedila se bečkim novinarima o teškim trenucima njenog života u Hrvatskoj
U uvodu razgovora sa novinarima „Kurira", Mirjana je rekla da joj je teško zato što supruga vidi jednom nedeljno i to na jedan sat.

- Ivo se drži bolje od mene. On je zaštićen debelim zidovima - rekla je Mirjana, i dodala:
- Moj suprug potpuno je nevin i to će se pokazati jednog dana.
Ona je dodala da su ona >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << i ćerka u kućnom pritvoru pod neprestanim nadzorom i da ih prisluškuju.
Mirjana kaže i da se ne nada da će njen suprug uskoro biti na slobodi.
- Ivo neće doći kući, on će ići u hrvatski zatvor - rekla je Mirjana, govoreći da ima ozbiljne sumnje oko poštenog suđenja u Hrvatskoj, i da oseća da se vlast sada obrušava na nju i ćerke. Mirjana tvrdi i da Ivo nikada nije imao nameru da pobegne u SAD. Ona kaže da je izašao iz kuće oko devet sati ujutru spornog dana i da je tada imao imunitet.
- Izloženi smo psihičkom i fizičkom teroru. Sada imamo potpuno prazan stan. Bruna me je utešila rečima: „Mama, sada možemo da dišemo bolje i nećemo morati da toliko brišemo prašinu" - kaže Mirjana o oduzetim umetninama. Ona tvrdi da im je policija čak oduzela i uramljene božićne čestitke.

- To su slike 30 hrvatskih slikara. Sve ostalo su uspomene i pokloni koji za nas imaju veliku vrednost. Počeli smo da prikupljamo zbirku još u Insbruku - kaže Mirjana Sanader.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.