Minuta ćutanja u Budvi za Beograd

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 04.Maj.2023, 12:34

Minuta ćutanja u Budvi za Beograd

Povodom masovnog ubistva u beogradskoj školi, Savjet roditelja Druge osnovne škole u Budvi je organizovao okupljanje na kojem je minutom ćutanja odata pošta preminulima, a nadležnima upućen zahtjev za većom bezbjednošću u školama. Osmoro djece i radnik obezbjeđenja ubijeni su 3.maja u oružanom napadu jednog maloljetnika u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" u Beogradu. Šestoro učenika i jedna nastavnica su povrijeđeni, a maloljetni napadač je uhapšen. "Tu djecu ništa ne...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Savjet za štampu i online medije u BiH upozorava na specifičnosti izvještavanja o maloljetnicima

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Maj.2023

SARAJEVO - S obzirom na povećanu pažnju javnosti u vezi tragičnog slučaja u Srbiji, u kojem je život izgubilo osmoro djece i radnik obezbjeđenja u osnovnoj školi u Beogradu, Upravni odbor Savjeta za štampu i online medije u Bosni i Hercegovini podsjeća urednike i novinare na član 18 ..

Nastavak na Nezavisne Novine...

NUNS: Profesija na iskušenju

Izvor: JUGpress.com, 04.Maj.2023

BEOGRAD..Nakon dosad nezabeležene tragedije u Srbiji, masovnog ubistva osmoro učenika Osnovne škole “Vladislav Ribnikar” u Beogradu i čuvara te škole, te ranjavanja šestoro dece i njihove nastavnice, Nezavisno udruženje novinara Srbije (NUNS) izražava duboko saučešće porodicama žrtava...Pozivamo...

Nastavak na JUGpress.com...

Završite odmah školsku godinu u svim školama u Srbiji: Predlog Uspravne Srbije

Izvor: Danas, 05.Maj.2023, 11:14

  Udruženje građana Uspravna Srbija predložilo je, nakon masovnog ubistva u osnovnoj školi “Vladislav Ribnikar” u Beogradu, “momentalni završetak školske godine u svim školama u Srbiji”, ocenujući da bi to bila “prva razumna odluka nerazumne vlasti”.

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.