Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 30.Jan.2009, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministri EU pozvali na pomoć zemljama u razvoju

PRAG - Ministri za razvoj i saradnju Evropske unije (EU) aplelovali su danas u Pragu za pomoć zemljama u razvoju kojima preti siromaštvo zbog svetske ekonomske krize.

"Ministri su se složili da EU treba da pomogne, posebno najmanje razvijenim zemljama, zbog posledica finansijske krize", navodi se u saopštenju izdatom u Pragu posle dvodnevnog neformalnog sastanka ministara za razvoj i saradnju.

Ministri su razgovarali o mogućem "spoljašnjem planu oživljavanja" >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << namenjenom najmanje razvijenim zemljama, izjavio je evropski komesar zadužen za razvoj i humanitarnu pomoć Luj Mišel.

Mišel je dodao da se razgovaralo o "raznim logističkim mehanizmima koji bi omogućili hvatanje u koštac sa efektima krize".

Predstavnici Svetske banke i Evropske organizacije za ekonomiju i razvoj (OCDE) su na sastanku pominjali da kriza neće zaobići ni Kinu i Indiju, a još teže će pogoditi zemlje u potsaharskom delu Afrike.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

EU za pomoć najsiromašnijima

Izvor: RTS, 31.Jan.2009, 00:37

Ministri za razvoj i saradnju Evropske unije založili se za pomoć zemljama u razvoju, kojima zbog svetske ekonomske krize preti siromaštvo. ..Ministri za razvoj i saradnju Evropske unije apelovali su da se pomogne zemljama u razvoju kojima preti siromaštvo, zbog svetske ekonomske krize.  .."Ministri...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.