Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je spremna prva ruska vakcina protiv koronavirusa

Izvor: Vostok.rs, 21.Jul.2020, 08:22

Ministarstvo odbrane Rusije saopštilo da je spremna prva ruska vakcina protiv koronavirusa

  Ruska vakcina protiv nove koronavirusne infekcije je spremna, izjavio je prvi zamenik ministra odbrane Ruslan Calikov u intervjuu za "Argumenti i Fakti". Juče je iz Ministarstva odbrane saopšteno o završetku kliničkih ispitivanja i otpuštanju svih dobrovoljaca, te da rezultati jasno pokazuju razvoj imunog odgovora kod svih učesnika ispitivanja, prenose RIA Novosti. Ranije je šef Centra za klinička proučavanja lekova sa Univerziteta „Sečenov“ Elena Smolarčuk saopštila da su svi dobrovoljci, na kojima je testirana vakcina na Univerzitetu „Sečenov“, stekli imunitet. Koliko dugo će vakcinisane osobe posedovati imunitet na virus koronu, sada je teško reći, dodala je Smolarčuk.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Spremna prva ruska vakcina protiv kovida-19

Izvor: Nezavisne Novine, 21.Jul.2020

Spremna je prva ruska vakcina protiv kovida-19, koju su stvorili vojni stručnjaci i naučnici Nacionalnog istraživačkog instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju "Gamalej", izjavio je prvi zamjenih ruskog ministra odbrane Ruslan Calikov.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.