Ministarstvo finansija Rusije: Ukinućemo trgovinu u dolarima kao odgovor na sankcije EU i SAD

Izvor: Vostok.rs, 13.Mar.2014, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo finansija Rusije: Ukinućemo trgovinu u dolarima kao odgovor na sankcije EU i SAD

13.03.2014. -

Rusija je spremna da uzvrati sa kontra sankcijama prema EU i SAD, ako oni idu napred sa ekonomskim merama protiv Rusije preko napetosti na Krimu, saopštava Ministarstvo finansija RF.

"Nadamo se da će biti na meti samo političke sankcije, a ne širok paket koji će uticati na ekonomsku trgovinu ", rekao je zamenik ministra za ekonomski razvoj Aleksej Lihačev.

"Naše sankcije će uslediti, naravno" dodao je on.

Jedan od načina >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << na koje Rusija planira da uvede kao zaštitu od sankcija je povećanje trgovine u drugim valutama, a ne u američkim dolarima.

"Moramo da povećamo obim trgovine u nacionalnim valutama. Zašto bi se u odnosu na Kinu, Indiju, Tursku i druge zemlje, trebalo pregovarati u dolarima? Zašto bismo to uradili? Mi ćemo potpisati ugovore u nacionalnim valutama - ovo se odnosi na energiju, naftu, gas, i sve ostalo", rekao je Aleksej Uljukaev, ministar za ekonomski razvoj.

Duma, ruski parlament, razmatra zakon da se dozvoli zamrzavanje imovine zapadnih kompanija i pojedinaca u Moskvi, nakon sankcija koje bi bile nametnute posle krimskog referenduma 16. marta.

Više čitajte na Ukrajina iz minuta u minut

Pogledaj vesti o: Evropska Unija

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Moskva spremna da uzvrati sankcijama

Izvor: Akter, 13.Mar.2014

Moskva je spremna da uzvrati sankcijama ukoliko SAD i EU istupe sa ekonomskim merama na štetu Rusije zbog tenzija na Krimu

Nastavak na Akter...

Rusija ukida trgovinu u dolarima kao odgovor na sankcije

Izvor: Press, 14.Mar.2014, 13:15

"Nadamo se da će biti na meti samo političke sankcije, a ne širok paket koji će uticati na ekonomsku trgovinu ", rekao je zamenik ministra za ekonomski razvoj Aleksej Lihačev.. . "Naše sankcije će uslediti, naravno" dodao je on.. . Jedan od načina na koje Rusija planira da uvede kao zaštitu...

Nastavak na Press...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.