Ministarstvo: Srpski turisti u Egiptu nisu ugroženi

Izvor: NaDlanu.com, 14.Avg.2013, 17:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministarstvo: Srpski turisti u Egiptu nisu ugroženi

Ministarstvo spoljnih poslova Srbije saopštilo je danas da srpski turisti u Egiptu nisu ugroženi, ali im je preporučilo da izbegavaju sva mesta masovnih okupljanja.

"Poslednji događaji nisu uticali na naš turiste. Ambasada Srbije je u kontaktu sa našim vodičima i agencijama i do ovog trenutka još niko se ambasadi nije obraćao za pomoć", navodi se u saopštenju Ministarstva.Osoblje u ambasadi Srbije je dobro i kažu da se ne osećaju ugroženo i nebezbedno, kaže se u saopštenju >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << i dodaje da zaposleni prate razvoj situacije u Egiptu i redovno o svemu obaveštavaju Ministarstvo spoljnih poslova."O eventualnoj evakuaciji građana Srbije odlučuje Vlada, na osnovu ocene Ministarstva spoljnih poslova. I dalje ostaje na snazi preporuka našim građanima da ne idu na letovanje u Egipat", navodi se u saopštenju .Srpskim turistima koji su već u Egiptu, savetuje se da ne idu nigde gde su masovna okupljanja, čak i kad ona izgledaju mirno, da izbegavaju izletišta i odlaske u velike gradove, kao što su Kairo i Aleksandrija, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.(Izvor: Tanjug)

Nastavak na NaDlanu.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.