Ministar policije Rusije strahuje zbog ekstremista

Izvor: Blic, 14.Jul.2011, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar policije Rusije strahuje zbog ekstremista

Ekstremističke grupe mladih mogu pokušati da iskoriste predizbornu kampanju u Rusiji, upozorava ministar unutrašnjih poslova Rašid Nurgaljijev, koji kaže da ne može da odbaci mogućnost da će ekstremisti pokušati da “postignu svoje prljave ciljeve”.

On je takođe upozorio na moguće terorističke napade i etničke tenzije u narednom periodu, pred izbore zakazane za 4. decembar. Predsednik Dmitrij Medvedev je ranije izjavio da međuetnički sukobi predstavljaju pretnju >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << za stabilnost zemlje.

Pitanje ekstremizma desnog krila u Rusiji privuklo je pažnju početkom nedelje kada je grupa ultranacionalističkih omladinaca osuđena na kazne zatvora između 10 i 25 godina zbog brutalnog ubistva najmanje 27 članova etničkih manjina.

Grupe za zaštitu ljudskih prava, koje su ranije optužile vlasti da ne čine dovoljno da suzbiju zločine zasnovane na rasnoj mržnji, iskazale su zadovoljstvo izrečenim kaznama.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.