Ministar odbrane kaže da se radi na uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 16.Sep.2021, 12:57

Ministar odbrane kaže da se radi na uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji

Ministar odbrane Nebojša Stefanović izjavio je u četvrtak 16. septembra u Nišu da se radi na ponovnom uvođenju obaveznog vojnog roka u Srbiji. „Ne mogu da kažem da li će takva odluka biti doneta u ovoj godini jer je mnogo aspekata na koje mora da se računa", rekao je Stefanović, prenosi agencija Beta. Prema njegovim rečima, uvođenje obaveznog vojnog roka je realna potreba vojske. „Naš Generalštab je dao svoje mišljenje o tome zbog čega smatraju da nam je potrebno redovno služenje...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Povezane vesti

Stefanović: Vojni rok je realna potreba vojske Srbije

Izvor: Nezavisne Novine, 16.Sep.2021

BEOGRAD - Ministar odbrane Nebojša Stefanović ocijenio je da je uvođenje obaveznog vojnog roka u Srbiji realna potreba vojske, ali da ne može da kaže da će odluka o tome biti donijeta ove godine zato što, kako navodi, ima mnogo aspekata na koje mora da se računa.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.