Ministar odbrane Ukrajine: Kod Ilovajska poginulo više od sto vojnika

Izvor: Vostok.rs, 14.Sep.2014, 19:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane Ukrajine: Kod Ilovajska poginulo više od sto vojnika

14.09.2014. -

Krajem avgusta kijevski bataljoni su se našli u opsadi kod Ilovajska i izgubili mnogo ljudi. Kasnije je putem pregovora omogućeno povlačenje dela kijevskih snaga. Vrhovna rada je prošle nedelje formirala komisiju koja će istražiti događaje kod Ilovajska.

„Izgubili smo mnoge patriote, više od 107 ljudi. Još se radi na identifikaciji tela, ali u trenutku znamo da je ubijeno 107 vojnika. Izgubili smo najbolje patriote“, rekao je Geletej u intervjuu za >> Pročitaj celu vest na sajtu Vostok.rs << ukrajinski „Peti kanal“.

Generalni tužilac Ukrajine Vitalij Jarjoma je u sredu izjavio da je u opsadi kod Ilovajska poginulo oko 200 vojnika kijevskih snaga. U Savetu nacionalne bezbednosti i odbrane Ukrajine ne raspolažu tačnim informacijama o broju poginulih.

Čitajte više na Ukrajina i Novorusija iz minuta u minut

Izvor: Glas Rusije, foto: RIA Novosti/Gennady Dubovoy    
Pogledaj vesti o: Rat u Ukrajini

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.