Ministar odbrane SAD sleteo u Kabul, pala raketa

Izvor: Mondo, 27.Sep.2017, 10:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ministar odbrane SAD sleteo u Kabul, pala raketa

U blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu pala je raketa i to ubrzo nakon dolaska američkog ministra odbrane Džejmsa Matisa u avganistansku prestonicu. Još nije poznato ko stoji iza toga.

Foto: AP Photo/Manish Swarup

"U blizini aerodroma ovog jutra je pala raketa", napisao je na Tviteru portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Nadžib Daniš, dodajući da prema prvim informacijama nema povređenih.

AFP prenosi da za sada niko nije preuzeo >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odgovornost za ispaljivanje rakete.

Matis je u Kabul doputovao zajedno sa generalnim sekretarom NATO Jensom Stoltenbergom, nekoliko nedelja nakon što je predsednik SAD Donald Tramp obećao da će u Avganistan uputiti dodatnih 3.000 vojnika.

Rockets explode at Kabul airport after Mattis arrives in Afghanistan; no casualties: police pic.twitter.com/RnuLHEqyTq

— ᴰ̷̢̰̙̭͇ͭ̌ͥ̔͒̕ᶜ̈̌ͦ͂͌̚ (@V2FzaGluZ3Rvbg) September 27, 2017

Ova poseta nije ranije najavljena, navodi francuska agencija, dodajući da je Matis prvi član kabineta predsednika SAD koji je došao u Avganistan od objave strategije o ostanku američkih snaga u toj zemlji.

Prema Trampovom planu, SAD šalju više od 3.000 dodatnih vojnika u Avganistan, gde je već raspoređeno 11.000 koji obučavaju i savetuju bezbednosne avganistanske snage.

#Afghanistan Six rockets land near Kabul airport after US Defence Secretary arrives. https://t.co/cOzyI35fHDpic.twitter.com/UdEpMpFKwY

— Tony McK ||⭐|| (@oakroyd) September 27, 2017

Matis i Stoltenberg će se sastati sa avganistanskim predsednikom Ašrafom Ganijem i drugim zvaničnicima sa kojima će razgovarati o misiji "obuke i pomoći" čiji je cilj jačanje avganistanske vojske da bi mogla sama da brani zemlju.

"Razgovori će biti usmereni na partnerstvo NATO i Avganistana, uključujući i misiju "Odlučna podrška" koja podrazumeva pružanje podrške avganistanskim odbrambenim i bezbednosnim snagama", navodi se u saopštenju objavljenom na Facebook stranici te misije.

Podsetimo, u avgustu prilikom Matisove posete Kijevu dogodila se ekplozija u blizini zgrade ukrajinske vlade i tada su povređene dve osobe.

Nastavak na Mondo...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Matis i Stoltenberg stigli u Kabul, dočekale ih RAKETE ispaljene na aerodrom

Izvor: Blic, 27.Sep.2017

Islamska država je preuzela odgovornost za današnje raketiranje oblasti u blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu, što se dogodilo samo nekoliko časova nakon što je u avganistansku prestonicu stigli američki ministar odbrane Džejms Matis i generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg...Kako je objavila...

Nastavak na Blic...

KABUL: Ministar odbrane SAD meta raketnog napada!

Izvor: Mondo, 27.Sep.2017

U blizini međunarodnog aerodroma u Kabulu pala je raketa, ubrzo nakon dolaska ministra odbrane SAD Džejmsa Matisa u prestonicu Avganistana. Najmanje pet civila je povređeno u napadu, a odgovornost su preuzeli talibani i Islamska država...Foto: AP Photo/Massoud Hossaini..Portparol Ministarstva unutrašnjih...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.