Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milioni idu na rasvetu, a država puni "punu beogradsku" kasu

Posle novogodišnjeg tunela i lavirinta, Beograd je dobio i ogromnu novogodišnju kapiju na početku Knez Mihajlove ulice. Sve je to deo novogodišnjeg paketa vrednog skoro tri miliona evra. I nije mnogo, tvrde gradski čelnici, jer u budžetu ima i viška.

Zato, dok čekamo paljenje novogodišnje rasvete, čudi informacija da se pre nekoliko dana iz republičke kase u gradsku slilo 150 hiljada evra i to na ime smanjenih prihoda prestonice.

Izvor: N1

Ako su >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << najveći novogodišnji ukrasi i najskuplji - na centar grada vlast je pošteno odrešila kesu. Jer, čim prođete kroz 3D svetleći tunel na Obilićevom vencu - nekoliko metara dalje možete se izgubiti u 3D svetlećem lavirintu. Ukoliko, pak, uspešno nađete izlaz iz njega - pravac Knez Mihajlova, jer vas tamo čeka 3D svetleća kapija, koja se zapravo sastoji od dve kapije i tunela između.

Na stubovima novogodišnje kapije nalaze se grbovi Grada Beograda i Republike Srbije, na vrhu kapije je kruna koja je, međutim, po svemu sudeći, postavljena naopako. Prema jednoj informaciji, tako je po projektu, prema drugoj koju smo dobili na terenu, majstori su prilikom montaže napravili grešku.

Pa umesto s prednje, krunu postavili s unutrašnje strane. No, nije im zameriti, jer na postavljanju rasvete rade još od letos. Toliko da su iz sna prenuli i Deda mraza iz Koka-koline reklame koji se u njoj pita koji je dan, a dobija odgovor na to: Deda Mraze, Beograd odavno okićen, a šta ti čekaš? "Beograd već okićen? Kad pre", uplašio se u reklami Deda Mraz.

Ljutila se gradska vlast što pitamo je l rano za novogodišnju rasvetu, tvrdila Beograd je veliki. Ljutila što pitamo je l za ukrase mnogo tri miliona evra, tvrdila u budžetu preliva. Toliko da je budžet dva puta menjala, ne bi li višak novca bio utrošen.

Utoliko više čudi odluka Vlade da na sednici 2. novembra, iz budžetskih rezervi gradu Beogradu prebacuje 18 miliona dinara ili 150.000 evra. Razlog: smanjeni obim prihoda budžeta grada. Iako zamenik gradonačelnik tvrdi da gradske finansije nikada nisu bile stabilnije. Zato sa Pinka Goran Vesić poručuje da je taj novac bio potreban da se isplate dugovi koje Grad ima prema roditeljima beba, koji su, dodaje, u vreme Dragana Đilasa duplo skuplje plaćali vrtiće.

"Normalno je da Vlada Srbije pomaže Beogradu. Skandalozno je što oni koji postavljaju pitanje državne pomoći Beogradu u stvari ne žele da Vlada Srbije pomaže Beograđanima", rekao je Vesić.

Da Vlada pomaže i to obilato, saznaju novinari Insajdera. Samo od početka godine, opet zbog smanjenih prihoda u budžetu - država je gradu pomogla sa četiri miliona evra. Nešto manje Grad je ove godine uložio u rasvetu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Novogodišnja rasveta zbunila i Deda Mraza i beogradsku kasu

Izvor: N1 televizija, 06.Nov.2018

Posle novogodišnjeg tunela i lavirinta, Beograd je dobio i ogromnu novogodišnju kapiju na početku Knez Mihajlove ulice. Sve je to deo novogodišnjeg paketa vrednog skoro tri miliona evra. I nije mnogo, tvrde gradski čelnici, jer u budžetu ima i viška. A pre nekoliko dana iz republičke kase u gradsku...

Nastavak na N1 televizija...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.