Milion dolara za bubu najsiromasnijeg predsednika na svetu

Izvor: Press, 06.Nov.2014, 18:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milion dolara za "bubu" najsiromasnijeg predsednika na svetu

Milion dolara za folciku - to je suma koju je jedan arapski šeik spreman da uruči urugvajskom predsedniku Hoseu Muhiki u zamenu za njegov plavi automobil "bubu" iz 1987. godine.
Prema pisanju lokalnog nedeljnika Buskeda, ponuda je izneta na samitu G77 + Kina koji je održan početkom godine u Santa Kruzu, u Boliviji.

Ovo nije prvi put da neko pokazuje interesovanje za automobil "najskromnijeg >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << predsednika na svetu".

"Da li su mi ponudu", rekao je 79-godišnji Muhika u izjavi za Buskedu.

"Bio sam pomalo iznenađen. U početku nisam tome pridavao neku naročitu pažnju, ali je kasnije došla još jedna ponuda, te sam počeo da o tome ozbiljnije razmišljam", objasnio je on, dodajući da ukoliko dođe do prodaje sav novac će biti iskorišćen u okviru vladinog programa "Plan huntos" za izgradnju stanova za siromašne.

Bivši levičar i gerilac, Muhika je poznat po svom skromnom načinu života. Od svoje plate, koja iznosi 12.500 dolara, sa sebe zadržava 1.250 dolara, dok ostatak daje u dobrotvorne svrhe, što mu je donelo nadimak "najsiromašniji predsednik na svetu".

List Buskeda navodi da mu je tokom susreta sa diplomatskim predstavnicima u Montevideu, prošlog septembra, meksički ambasador Felipe Enrikes za "bubu" ponudio 10 terenskih vozila.

Enrikes je izjavio nedeljniku da je to učinio kao "veliki poštovalac predsednika Muhike, njegovog dela, ljudskih vrlina i istinske solidarnosti sa siromašnima".

"Pepe", kako Muhiku zovu u Urugvaju, poznat je i po tome što je tokom svog mandata, koji ističe iduće godine, legalizovao marihuanu, abortus i homoseksualne brakove.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Siromašni predsednik prodaje "bubu"

Izvor: B92, 06.Nov.2014

Milion dolara za folciku je suma koju je arapski šeik spreman da uruči urugvajskom predsedniku Hoseu Muhiki u zamenu za njegov plavi automobil "bubu" iz 1987...Prema pisanju lokalnog nedeljnika Buskeda, ponuda je izneta na samitu G77 + Kina koji je održan početkom godine u Santa Kruzu, u Boliviji...Ovo...

Nastavak na B92...

Šeik nudi "najsiromašnijem predsedniku" milion dolara za njegovu "bubu"

Izvor: Blic, 06.Nov.2014

Milion dolara za folciku - to je suma koju je jedan arapski šeik spreman da uruči urugvajskom predsedniku Hoseu Muhiki u zamenu za njegov plavi automobil "foksvagen buba" iz 1987. godine...Prema pisanju lokalnog nedeljnika Buskeda, ponuda je izneta na samitu G77 + Kina koji je održan početkom godine...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.