Milanović na čelu SDP

Izvor: Blic, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Milanović na čelu SDP

Mesec i po dana posle smrti Ivice Račana Socijaldemokratska partija, najjača opoziciona stranka u Hrvatskoj, nakon izborne trke četvoro kandidata izabrala je Zorana Milanovića za lidera.

On je posle pobede u prvoj izjavi rekao da je ponosan na predizbornu kampanju i da „sve što je obećao planira i da ostvari". „Kad sam u izbornoj kampanji rekao da ništa neće biti isto, nisam mislio na svoju pobedu nego na novi SDP kojeg želim da vodim", rekao je Milanović.

Završio je Pravni fakultet u Zagrebu. Najpre je radio u Trgovačkom sudu, odakle je 1993. prešao u Ministarstvo spoljnih poslova. Tri godine je proveo kao savetnik u misiji pri EU u Briselu.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.