Migranti haraju po Austriji, vlast uvela zabranjene zone

Izvor: Vesti-online.com, 16.Feb.2016, 22:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Migranti haraju po Austriji, vlast uvela "zabranjene zone"

Austrija je registrovala znatan porast kriminala, nakon što je Nemačka počela da vraća stotine tražilaca azila sa svoje granice. Neka područja u Austriji su obeležena kao zabranjene zone, posebno za mlade žene, a jedna tinejdžerka u Lincu je rekla da ne sme da izađe iz kuće.

Putnici, takođe, traže od organa reda da ih isprate na terminale na železničkim stanicama jer se boje napada, piše "Dejli mejl".

Prema poslednjim podacima, svaki deseti tražilac azila >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << koji pokušava da dođe u Nemačku vraćen je i sada se nalazi u Austriji.

Zvaničnici kažu da se dnevno vrati 300 ljudi sa graničnog prelaza sa Nemačkom u severnom austrijskom gradu Šardingu.

Mnogi prelaze u druge delove zemlje, pa se okupljaju na železničkoj stanici u Lincu, gde deluje veliki broj izgrednika, većinom iz Maroka. Lokalni mediji javljaju da se za celo područje preporučuje da se tamo ne ide.

Jedan otac napisao je otvoreno pismo regionalnom guverneru Jozefu Puringeru i policiji, rekavši da njegova 16-godišnja kćerka ne sme da izađe sama iz kuće.

On je u pismu rekao da je njegova kćerka uplašena i da ne sme uveče da prođe kroz železničku stanicu u Lincu i da su se zbog toga organizovali roditelji koji prate svoju decu.

Portparol službi bezbednosti na austrijskoj železnici Joakim Candl rekao je da putnici uveče traže pratnju na platformama jer se boje napada.

Porast nasilja je usledio nakon što je Nemačka primenila mere koje je čine manje privlačnom zemljom, posebno za ekonomske migrante.

Nastavak na Vesti-online.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.