Izvor: RTS, 31.Jul.2022, 08:17

Migrant ubijen u Italiji usred bela dana – zločin snimljen, niko nije pomogao

U gradu Čivitanova Marke u središnjem delu Italije jedan muškarac je usred bela dana ubio imigranta iz Nigerije. Jedan prolaznik je snimio šta se dešava, ali niko od prisutnih nije intervenisao kako bi sprečio zločin.
Tridesetdvogodišnji Italijan uhapšen je zbog sumnje da je ubio imigranta iz Nigerije u centru grada Čivitanova Marke.

Zločin su snimile nadzorne kamere, ali i prolaznik, koji nije intervenisao. Snimak se proširio društvenim >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << mrežama i šokirao je italijansku javnost.
Na njemu se vidi kako jedan muškarac najpre svojom štakom udara migranta, da bi se, kada je on pao, popeo na njega i udarao mu glavom o zemlju, vređajući ga. Prolaznici su vikali "Stani, ubićeš ga", "Zovite policiju", ali ga niko nije zaustavio. Nakon počinjenog zločina, ubica je uzeo štaku i otišao, sa žrtvinim telefonom.
Ubijeni 39-godišnji muškarac je identifikovan kao Alika Ogorčukvu, otac osmogodišnjeg deteta. On je ispred prodavnice u centru grada prodavao maramice i druge sitnice, bio je poznat ljudima u tom kraju. Njegovo prisustvo moglo se opisati kao mirno, ponekad možda uporno, ali nedovoljno da se zamisli takav epilog, pišu italijanski mediji.
Advokat Frančesko Mantela, koji je u prošlosti asistirao Nigerijcu, a sada će zastupati njegovu udovicu, prokomentarisao je snimak. "To je strašno. Niko ne interveniše da mu pomogne, da zaustavi taj ubilački bes", naveo je advokat.
Stotine pripadnika nigerijske zajednice u subotu je protestovalo ulicama Čivitanova Marke, tražeći pravdu. Zločin su osudili i političari.
"Ovo je daleko od normalnosti našeg grada, za koji se oduvek znalo da je gostoljubiv i miran", rekao je gradonačelnik.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Migrant usred bela dana ubijen na ulici, prolaznici samo posmatrali i snimali

Izvor: Radio 021, 31.Jul.2022

Nigerijski migrant ubijen je na ulici u centru grada u centralnoj Italiji, a jedan prolaznik je napad na njega snimio, ali nije intervenisao da pomogne napadnutom čoveku.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.