Mesić: Prete mi četnici i ustašoidi

Izvor: Blic, 27.Apr.2010, 12:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Prete mi četnici i ustašoidi

Bivši predsednik Hrvatske Stjepan Mesić prijavio je policiji da mu "četnici i ustašoidi" upućuju pretnje smrću, piše "Jutarnji list".

"Meni se prete ustašoidi i četnici, a to je dokaz da sam na pravom putu. Nikada se ustaše i četnici nisu borili jedni protiv drugih, nego samo protiv partizana. Četnici i ustaše se oduvek dobro slažu, pa i sada kad mene napadaju", rekao je Mesić i dodao da se ne plaši pretnji jer, kako je objasnio, "ako odluče da vas ubiju, ubiće >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vas".

Dačić: Ispitaćemo i ovaj slučaj

Ministar policije Ivica Dačić izjavio je danas da će srpska policija ispitati i ovaj slučaj. On je rekao da je neophodno da hrvatska policija pokrene istu proceduru kao i MUP Srbije i zatraži pomoć Ministarstva pravde SAD.

Bivši hrvatski predsednik je za "Večernji list" izjavio da će policija u Srbiji autore

pretnji "naći isto tako brzo kao što su našli i Mladića". Mesić je potvrdio da su stigla i neka pisma, od kojih je jedno bilo potpisano.

"Očigledno se radi o nekom bolesniku, a ovo na internetu su obične četničke seronje", rekao je Mesić i dodao da "takvima ne vredi ni da ga ubiju, jer će ionako morati da izruče Ratka Mladića".

Pretnje Mesiću upućene su internetom, a njegovo obezbeđenje prijavilo je redovnim putem policiji postojanje grupe "Smrt Stjepanu Mesiću" formirane na društvenoj mreži Fejsbuk. U grupu se, navodno, učlanilo nešto manje od 5.000 ljudi, od kojih je većina s Kosova. Ova grupa je u međuvremenu izbrisana sa Fejsbuka, navode hrvatski mediji.

Pretnje internetom nisu jedine, jer je bivši predsednik Hrvatske poslednjih dana dobio i nekoliko pismenih i telefonskih.

Policijski stručnjaci za kompjuterski kriminal nastoje da ustanove ko je i kada formirao grupu na Fejsbuku, a ukoliko bude potrebno zatražiće i saradnju Interpola.



Borovec: Policija će utvrditi ko je pretio Mesiću

Portparol hrvatskog MUP-a Krunoslav Borovec izjavio je danas da je policija od početka prošle godine registrovala više evidentiranih prijava pretnji smrću Mesiću. U dva slučaja policija je pronašla počinioce.

"Protiv jednog smo podneli kaznenu prijavu Županijskom sudu u Vukovaru, a protiv drugog u Lici", rekao je Borovec.

On je naveo da će policija "u skladu sa uobičajenom praksom o prijavi koju je primila obavestiti nadležno državno tužilaštvo i preduzeti sve mere kako bi se utvrdilo ko je autor takvog sadržaja objavljenog na Fejsbuk grupi".

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.