Mesić: Kriv je Dejtonski sporazum

Izvor: Press, 09.Feb.2014, 12:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mesić: Kriv je Dejtonski sporazum

Za, kako navodi, tzv. Dejtonski sporazum, čije donošenje smo svojevremeno svi pozdravili, jer je prekinuo krvavi rat, kaže da je voljom njegovih kreatora postao ključna prepreka na putu pretvaranja BiH u funkcionalnu državu.

Tvrdi da, iako Dejtonski sporazum sadrži i klauzulu o potrebi njegovog nadograđivanja, to se nikada nije dogodilo.

"Umesto toga, na Dejton i neprirodnim entitetima koje je on stvorio insistiralo se kao na nedodirljivoj dogmi, a visokom predstavniku >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << međunarodne zajednice koji je, formalno, imao ovlašćenja da premosti sve veću podeljenost unutar BiH, u kojoj su se entiteti, posebno jedan, pretvarali u para-države, uskraćivala sem mogućnost da ta ovlašćenja koristi na dobobit BiH i u dugoročnom interesu svih njenih građana", naveo je Mesisić u saopštenju dostavljenom medijima.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.