Izvor: B92, 04.Jun.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Memorijalni centar za homoseksualce

Berlin -- Berlin će do kraja godine dobiti memorijalni centar posvećen homoseksualcima, progonjenim za vreme nacizma.

Taj centar, smešten na ivici berlinskog parka Tirgarten, biće dodatak memorijalnom centru posvećenom uspomeni na šest miliona Jevreja, stradalih u holokaustu, saopštila je danas nemačka Vlada.

Dizajn memorijalnog centra, čiji su autori Mikael Elmgrin i Ingar Dragset, izabran je prošle godine, i izgledaće kao siva betonska ploča sa prozorom, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kroz koji će posetioci moći da gledaju filmsku projekciju.

Prvobitno je bilo planirano da na filmu budu prikazana dva muškarca koji se ljube, ali je taj predlog izazvao kritike da ignoriše lezbijke.

Nemački ministar kulture Bernd Nojman izjavio je da se sastao sa projektantima i da je planiran da se video spot menja svake dve godine, tako što će naizmenično prikazivati muške i ženske parove kako se ljube.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.