Melburn: Napadač poreklom iz Somalije, bio poznat vlastima

Izvor: NoviMagazin.rs, 09.Nov.2018, 10:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Melburn: Napadač poreklom iz Somalije, bio poznat vlastima

Napadač koji je nožem ubio jednu i ranio dve osobe u Melburnu poreklom je iz Somalije i bio je poznat vlastima, izjavio je danas šef policije države Viktorija, Grejem Ešton.

"Napad tretiramo kao terorizam", rekao je Ešton i dodao da je napadač, koji je ranjen u obračunu sa policijom, umro u pritvoru.

Kako je naveo, napadač je automobil napunio plinskim bocama koje su se zapalile pošto je izašao iz vozila i pre nego što je počeo da napada prolaznike nožem.
>> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << />
Napadač je bio poznat policiji zbog porodičnih veza, kako je rečeno, a u Australiji je živeo decenijama.

Istraga je u toku, a policija je saopštila da zasad ništa ne ukazuje da je napadač imao saučesnike.

Prilikom intervencije policajcima su pritekli u pomoć prolaznici. Jedan od njih je pokušao napadača da obori kolicima iz supermarketa. Obračun je prekinuo jedan od policajaca kada je pucao na napadača.

Napad se dogodio pred kraj radnog vremena, u poslovnom kvartu drugog po veličini grada u Australiji.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.