Izvor: Blic, 01.Okt.2008, 17:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko će graditi najveće morsko letovalište na svetu

Na meksičkoj obali Tihog okeana biće izgrađeno najveće morsko letovalište na svetu, vredno više od šest milijardi dolara, najavio je predsednik te zemlje Felipe Kalderon.



Konačna odluka o mestu izgradnje tog centra međunarodnog turizma još nije doneta, ali će to, najverovatnije, biti Ikstape ili Huatulko.

Prema zamisli autora tog projekta, novi turistički centar treba da nadmaši svetski poznato letovalište Kankun na poluostrvu Jukatan koje spada >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << među 10 najlepših na svetu, prenela je agencija RIA Novosti.

Predsednik Meksika je pozvao domaće i strane investitore da se uključe u realizaciju projekta koji obećava da donese višemilionsku zaradu.

Turizam je jedan od sektora meksičke privrede s najdinamičnijim razvojem.

U periodu od januara do jula ove godine meksički prihod od turizma je premašio sedam milijardi dolara, a tu zemlju je posetilo 11,5 miliona stranih turista, bezmalo pet odsto više nego u istom razdoblju lane.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.