Meksiko: Uhapšen traženi narkobos

Izvor: B92, 27.Sep.2012, 10:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Uhapšen traženi narkobos

Meksiko Siti -- Jedan od najtraženijih meksičkih narkobosova, Ivan Velaskes Kabaljero, poznat pod nadimkom "El Taliban", uhapšen je u velikoj policijskoj akciji.

Kabaljero je vodio bitku oko prevlasti sa visokim liderom u kartelu Zetas Miguelom Angelom Trevinom Moralesom, a njihov sukob izazvao je nedavno seriju krvoprolića, posebno u severnom Meksiku, prenela je agencija AP.

Kabaljero, poznat i kao "Z-50", uhapšen je u državi San Luis Potosi u severno-centralnom delu >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Meksika, navela je policija. Za njim je bila raspisana nagrada od 2,3 miliona dolara za onog ko ga uhvati ili ubije.

Njegovo hapšenje trebalo bi da smanji brutalno nasilje koje u poslednje vreme pogađa gradove na granici s Teksasom, posebno Nuevo Laredo.

Osmorica muškaraca su pronađena upucana i jedan obešen na mostu u Nuevo Laredu, 14. septembra, na teritoriji koju tradicionalno kontroliše Morales, poznat i kao "Z-40".

Zetas se smatra jednom od najozloglašenijih kriminalnih organizacija, koja je odgovorna za smrt na desetine hiljada ljudi u sukobima oko droge.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

I BOGATI PLAČU: Uhapšen “El Taliban”, najtraženiji meksički narko bos

Izvor: Telegraf.rs, 27.Sep.2012

Ivan Velaskes Kabaljer, uhapšen je u velikoj policijskoj akciji protiv jedne od najozloglašenijeg kartela Zetas. Za njim je bila raspisana nagrada od 2.3 miliona dolara za onog ko ga uhvati ili ubije

Nastavak na Telegraf.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.