Meksiko: Ubijen drugi gradonačelnik u sedam dana

Izvor: Blic, 14.Jan.2011, 01:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Meksiko: Ubijen drugi gradonačelnik u sedam dana

OAKSAKA - Gradonačelnik planinskog grada Santijaga Amoltepeka ubijen je danas u južnoj meksičkoj saveznoj državi Oaksaki, i to je drugi gradonačelnik u poslednjih sedam dana koji je izgubio život.

Državni tužilac Manuel de Hesus Lopes rekao je da vlasti istražuje motive za današnje ubistvo Luisa Himenesa Mate koji je smrtno stradao kada je danas posetio prestonicu Oaksake.

Mesto Santijago Amoltepeka već jednu deceniju vodi spor oko zemlje s jednim susednim >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << gradom i u tom sukobu je život izgubilo desetak ljudi.

/* (c)AdOcean 2003-2010, MASTER: blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Svet */ ado.master({id: 'f5qW5KkTknw4ATWka4E5EkRPY1yyzxJXzHxJTLvBtgz.U7', server: 'ringierrs.adocean.pl' });

/* (c)AdOcean 2003-2010, blic.rs.Blic.rs.Blic.rs.Svet.468X60_GORNJI */ ado.slave('adoceanringierrsznkjhkeohn', {myMaster: 'f5qW5KkTknw4ATWka4E5EkRPY1yyzxJXzHxJTLvBtgz.U7' });

Više od deset gradonačelnika, a njih u Meksiku ima 2.440, ubijeno je prošle godine.

Mnogi od njih su ubijeni zbog navodne povezanosti sa organizovanim kriminalom, ali se ime Luisa Himenesa Mate za sada ne dovodi u vezu s tim. Većina gradonačelnika smaknuta je u severnom delu Meksika.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.