Mej od Tuska traži odlaganje Bregzita

Izvor: RTS, 19.Mar.2019, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mej od Tuska traži odlaganje Bregzita

Britanska premijerka Tereza Mej danas ili sutra će poslati pismo predsedniku Evropskog saveta Donaldu Tusku u kome će zatražiti odlaganje Bregzita.
Tim ministara Tereze Mej razgovarao je o Bregzitu  i o implikacijama izjave predsednika parlamenta iznete u ponedeljak u kojima se navodi da Mej ne može staviti svoj sporazum o Bregzitu na treće glasanje, ukoliko ne bude fundamentalno izmenjen, rekao je portparol >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << britanske premijerke, prenosi Rojters.

Mejova se nada da će dobiti odobrenje u poslednjem trenutku za svoj sporazum pred održavanje samita EU u četvrtak, gde se očekuje da će lideri EU razgovarati o odlaganju Bregzita.
U međuvremenu, predsednik Evropskog saveta Donald Tusk naveo je da je irskom premijeru Leu Varadkaru rekao u Dablinu da je Evropska unija bila ujedinjena o Bregzitu i da se priprema, ukoliko bude potrebno, za slučaj da London napusti EU bez sporazuma.
Tusk na svom Tviter nalogu rekao da će na sastanku lideri EU treba da podrže podržimo puno jedinstvo Brisela u vezisa Bregzitom.
Kako je napisao, razgovaraće se o najnovijem razvoju događaja i neizvesnoj političkoj situaciji u Londonu, kao i spremnosti za Bregzit bez sporazuma.
Britanija bi iz EU zvanično trebalo da izađe 29. marta.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Mej će danas od EU zatražiti ODLAGANJE BREGZITA

Izvor: Blic, 20.Mar.2019, 09:10

Britanska premijerka Tereza Mej zatražiće danas od Evropske unije kratko odlaganje Bregzita, javila je TV stanica Skaj, pozivajući se na neimenovani izvor britanske vlade.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.