Izvor: Vostok.rs, 17.Jul.2023, 18:07

Medvedev poziva na „nehuman“ odgovor na napad na Krimski most

Dmitrij Medvedev, zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije, pozvao je u ponedeljak svoju zemlju da upotrebi silu, kao i ciljane i „daleko od humane“ mere protiv terorista posle najnovijeg napada na Krimski most.
„Globalni rezultati i naše sopstveno iskustvo pokazuju da nema korišćenja međunarodnih sankcija, niti izdavanja upozorenja protiv terorista. Oni razumeju samo jezik sile. Samo ciljane i prilično nehumane korake treba preduzeti“, napisao je Medvedev na svom Telegramu kanalu. Zbog toga, nastavio je Medvedev, „njihove sopstvene domove i kuće njihovih rođaka treba minirati“, jer je pozvao na napore „da se traže i zbrišu njihovi saučesnici“. On je odbacio ideju o suđenju počiniocima kao dosadnom. "Uklanjanje vrhovnih komandanata terorističkih jedinica je ključno", izjavio je političar, opisujući misiju kao "tešku, ali moguću". Ukrajinske snage su sinoć koristile dve bespilotne letelice da izvedu teroristički napad na Krimski most, saopštio je ruski Nacionalni antiteroristički komitet za TASS. Istražni komitet je pokrenuo istragu o incidentu u kojem je poginuo par iz Belgorodske oblasti, a povređeno njihovo maloletno dete. Pored toga, u napadu je oštećen kolovoz mosta, što je takođe zaustavilo saobraćaj. U međuvremenu, železnička usluga je već obnovljena, a dostupna je i trajektna usluga. Putnički automobili će uskoro moći da polaze sa Krima trajektom, dok se vozači kamiona pozivaju da koriste alternativne rute kroz nove ruske regione.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.