Izvor: RuskaRec.ru, 08.Avg.2017, 16:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev potpisao odluku o početku izgradnje hidročvora na Volgi

Ruski premijer Dmitrij Medvedev potpisao je odluku o izgradnji hidročvora sa niskim pritiskom na Volgi, što je projekat vredan 43 milijarde rubalja (oko 606 milina evra).
Premijer je istakao da u dolini Volge vlada najteža ekološka situacija u Rusiji, dodajući da se oko trećine zagađenih vodotokova u zemlji sliva u ovu reku, prenosi „Vzglяd”.
Takođe, prema rečima Medvedeva, federalni program čišćenja Volge će do 2025. godine koštati 257 milijardi rubalja. On je >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << istakao da treba pronaći izvor ovih sredstava.
Ministarstvo prirode Rusije u julu je saopštilo da je startovao projekat oporavka Volge koji podrazumeva da će do 2020. godine reka biti devet puta čistija nego danas.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.