Izvor: RuskaRec.ru, 05.Avg.2017, 15:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev na Krimu ukazao na budućnost projekta EnergyNet

U projektu „pametnih elektro-mreža” EnergyNet, koji spada među projekte Nacionalne tehnološke inicijative, učestvovaće preduzeća za proizvodnju elektro-opreme u Sevastopolju, saopštio je ruski premijer Dmitrij Medvedev u Feodosiji.
On je rekao da treba razvijati „perspektivne sfere”, kao što je proizvodnja elektro-opreme u Sevastopolju, prenosi „Vzglяd”.
Medvedev je istakao da je u okviru programa EnergyNet moguća „proizvodnja opreme za modernizaciju infrastrukture >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << električne mreže” kako grada, tako i celog Krima, da je moguće stvaranje „inteligentnog energetskog sistema nove generacije”. Rad na tome se sprovodi u celoj Rusiji.
Premijer je istakao da je važno iskoristiti ove mogućnosti.
EnergyNet je sistem snabdevanja električnom energijom koji povezuje savremene visoke tehnologije sa mrežama za snabdevanje električnom energijom.
Nacionalna tehnološka inicijativa je izrađena po nalogu šefa ruske države Vladimira Putina.
Zamenik šefa radne grupe za realizaciju EneryNet je poslanik Sevastopolja Aleksej Čali. Sevastopolj i Kalinjingrad su eksperimentalni regioni u kojima će se ovaj projekat realizovati. Projekat se finansira samo iz privatnih izvora.
Kompanija „Rosseti” će, između ostalog, investirati 2 milijarde rubalja. Prema proceni ove kompanije, obnova energetskih mreža Sevastopolja ukupno će koštati oko 8 milijardi rubalja.
Čali je saopštio da je u Kalinjingradu realizacija prve faze projekta dovela do smanjenja energetskih gubitaka za 50%.

Nastavak na RuskaRec.ru...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.