Medvedev: Novi paket sankcija Rusiji od strane SAD-a šizoidna priča

Izvor: Vostok.rs, 14.Feb.2019, 19:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Novi paket sankcija Rusiji od strane SAD-a šizoidna priča

Premijer Dmitrij Medvedev nazvao je novi paket sankcija Rusiji šizoidnom pričom. "Što se samih sankcija tiče, ovaj poslednji ispad, koji se desio nedavno, još je jedna takva šizoidna priča u vezi sa načinom na koji se odvija američka konsolidacija elita. Mislim na borbu protiv Rusije", rekao je on u intervjuu za NTV.
Premijer je primetio da se konsolidacija elita u SAD-u dešava na osnovu borbe protiv Donalda Trampa. Prema njemu, ova borba se vodi uz pomoć "ruske istorije". "Svi društveni i politički procesi se odvijaju oko toga, očigledno je da to uglavnom nije povezano sa našim odnosima sa Amerikancima, već sa unutrašnjim problemima Sjedinjenih Američkih Država", naglasio je on. Prema Medvedevu, Sjedinjene Države zaista imaju mnogo problema. "To je najveća ekonomija na svetu. Ali ona ima 22 biliona dolara dugova. To je cifra sa kojom se treba nositi. Zato nastaju protekcionističke mere, borba protiv drugih ekonomija i sve vrste sankcija. Sankcije protiv Rusije, sankcije protiv Irana, sankcije protiv Kine." Juče su senatori SAD podneli predlog zakona američkom Kongresu, koji će, ako bude usvojen, dovesti do ozbiljnih novih sankcija protiv bankarskog i energetskog sektora Rusije, kao i protiv duga ruske vlade. Posebno, zakon predlaže uvođenje sankcija protiv ruskih banaka koje "podržavaju napore za intervenciju na izborima". Moskva je ranije u više navrata negirala optužbe na ovu temu.

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Medvedev: Nove američke sankcije – još jedna šizoidna priča

Izvor: Vesti-online.com, 14.Feb.2019

Novi paket sankcija SAD je "nova šizoidna priča" povezana s konsolidacijom američke elite u borbi protiv predsednika SAD Donalda Trampa, koja se odvija uz pomoć priče o Rusiji, smatra ruski premijer Dmitrij Medvedev...Američki senatori predstavili su Kongresu SAD 13. februara nacrt zakona o novim...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.