Medvedev: Lukašenko obećao priznanje Južne Osetije i Abhazije

Izvor: Glas javnosti, Tanjug, 04.Avg.2010, 07:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Medvedev: Lukašenko obećao priznanje Južne Osetije i Abhazije

SOČI - Ruski predsednik Dmitrij Medvedev izjavio je da je predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ranije pred nekoliko predsednika Zajednice Nezavisnih Država obećao da će Minsk priznati otcepljene gruzijske autonomije Abhaziju i Južnu Osetiju, prenele su ruske agencije.

"Rekao je: 'Svečano obećavam da ću sve učiniti u najkraće vreme'", naveo je ruski predsednik, a preneo je Itar-Tass.

Medvedev je kazao da je Rusija zainteresovana za priznanje Južne Osetije i >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << Abhazije, ali da to "nije cilj sam po sebi".

"Takav zadatak se nije postavljao i ne postavlja se", rekao je šef ruske države.

Agencija RIA Novosti podseća da je Lukašenko izjavljivao da odluku o priznanju nezavisnosti Abhaizje i Južne Osetije treba da donese beloruska skupština i da je osnovana skupštinska radna grupa za analizu tog pitanja, čiji su članovi posetili otcepljene autonomije i Gruziju.

Izveštaj posle obilaska nije bio objavljen, a početkom jula Lukašenko i gruzijski predsednik Mihail Sakašvili su se sreli na Krimu.

Prvi kanal beloruske TV prikazao je 15. jula Sakašvilijev intervju u kom zahvaljuje Minsku za uravnoteženu politiku prema Abhaziji i Južnoj Osetiji, čiju je nezavisnosti Rusija priznala u avgustu 2008. godine.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.