Međusobne optužbe Jermenije i Azerbejdžana za kršenje prekida vatre

Izvor: Vostok.rs, 27.Okt.2020, 11:04

Međusobne optužbe Jermenije i Azerbejdžana za kršenje prekida vatre

Premijer Jermenije Nikol Pašinjan konstatovao je da režim prekida vatre koji je stupio na snagu u Karabahu nije zaživeo. Azerbejdžan, opet, optužuje Jerevan za raketiranje grada Terter.
„Jasno je da još jednom nismo uspeli da sačuvamo režim prekida vatre. Ne znam kakva će biti reakcija Minske grupe (OEBS), ali jermenska strana je uradila sve kako bi se poštovalo primirje i vojska odbrane (Karabaha) je bila uzdržana. Ali, u drugom delu dana možemo da konstatujemo da nismo uspeli da sačuvamo primirje“, saopštio je Pašinjan. Potparol ministarstva odbrane Jermenije Šušan Stepanjan saopštila je da je vojska Azerbejdžana povećala intenzitet napada, da koristi artiljeriju i tenkove, duž linije razdvajanja u Karabahu. U međuvremenu, ministarstvo odbrane Azerbejdžana saopštilo je da je jermenska vojska raketirala sistemima „Smerč“ grad Terter koji se nalazi pored zone borbenih dejstava u Karabahu. Čitajte više na Sukob u Nagorno-Karabahu - pregled situacije

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.