Međunarodni monetarni fond: Manji rast svetske privrede

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 21.Jan.2020, 11:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni monetarni fond: Manji rast svetske privrede

Međunarodni monetarni fond (MMF) u svom najnovijem izveštaju dodatno je snizio procene globalnog rasta svetske privrede.

Prema najnovijim procenama MMF, rast globalne ekonomije mogao bi u 2020. godini dostići nivo od 3,3 odsto, u poređenju sa 2,9 odsto u 2019. godini, što je bio najslabiji rast globalne ekonomije od finansijske krize pre 10 godina. Obe ove projekcije rasta su blago smanjenje, za 0,1 odsto u odnosu na prognoze iz novembra prošle godine.

Procene MMF >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << govore da bi globalni rast u 2021. godini mogao biti za nijansu veći, odnosno 3,4 odsto, iako je i ta procena smanjena za 0,2 odsto u odnosu na novembar.

Smanjenje očekivanog rasta u 2020, kako je obrazloženo, usledilo je zbog većeg usporavanja privredne aktivnosti u Indiji i drugim ekonomijama u razvoju.

Oprezne prognoze globalnog privrednog rasta MMF zasnivaju se i na očekivanju da neće biti dodatnog zaoštravanja napetosti u američko-kineskim trgovinskim odnosima i da će Velika Britanija uz sporazum izaći iz Evropske unije.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.