Međunarodni eksperti u Velikoj Britaniji istražuju o slučaju Skripalj

Izvor: Večernje novosti, 20.Mar.2018, 23:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Međunarodni eksperti u Velikoj Britaniji istražuju o slučaju Skripalj

Eksperti međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) poslati su u Veliku Britaniju posle napada na bivšeg ruskog špijuna u engleskom gradu Solsberiju Eksperti međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) poslati su u Veliku Britaniju posle napada na bivšeg ruskog špijuna u engleskom gradu Solsberiju, a rezultati analize očekuju se za oko tri nedelje, izjavio je danas generalni direktor OPCW Ahmet Uzumču."Na zahtev britanske vlade, OPCW >> Pročitaj celu vest na sajtu Večernje novosti << je rasporedio eksperte u Velikoj Britaniji i oni će sakupiti neke uzorke", rekao je Uzumču na konferenciji za novinare u UN, prenosi Rojters.PROČITAJTE JOŠ: NAUČNIK TVRDI: Trovanje Skripalja ne liči na ruski radUpitan da li postoje nagoveštaji o poreklu ili tipu supstance koja je korišćena u napadu na Sergeja Skripalja i njegovu ćerku 4. marta, on je odgovorio da "ne može da predvidi ishod tehničkog rada".Prema njegovim rečima, za rezultate analize biće potrebno najmanje tri nedelje.PROČITAJTE JOŠ: Slučaj Skripalj: Odakle potiče otrov "novičok"Bivši ruski dvostruki špijun Sergej Skripalj i njegova ćerka Julija pronađeni su u besvesnom stanju na klupi ispred tržnog centra u engleskom gradu Solsberiju, 4. marta, i od tada se nalaze u britanskoj bolnici.Britanija optužuje Moskvu za napad na Skripalja, tvrdeći da je u napadu koristila nervni agens iz sovjetskog perioda "novičok", dok Rusija negira te tvrdnje.

Nastavak na Večernje novosti...






Povezane vesti

Međunarodni eksperti u Velikoj Britaniji istražuju slučaj Skripalj

Izvor: Blic, 21.Mar.2018, 01:25

Eksperti međunarodne Organizacije za zabranu hemijskog oružja (OPCW) poslati su u Veliku Britaniju posle napada na bivšeg ruskog špijuna u engleskom gradu Solsberiju, a rezultati analize očekuju se za oko tri nedelje, izjavio je danas generalni direktor OPCW Ahmet Uzumču.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Večernje novosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Večernje novosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.