Izvor: RuskaRec.ru, 06.Feb.2017, 07:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mediji: Najnoviji britanski razarači „neotporni" na ruske podmornice

Prilikom gradnje šest razarača tipa 45 Daring Ministarstvo odbrane Velike Britanije dozvolilo je propuste, pa oni proizvode tako veliku buku, da ih ruske podmornice mogu otkriti na udaljenosti do 160 kilometara, piše The Sunday Times pozivajući se na ocene kontradmirala Krisa Perija. List naglašava da su brodovi vrlo osetljivi prilikom eksploatacije u toploj vodi, što uzrokuje probleme sa motorima. Po rečima kontradmirala Perija brodovi za koje je potrošena milijarda funti nikako ne >> Pročitaj celu vest na sajtu RuskaRec.ru << bi smeli da budu pod vodom tako bučni. Pored toga, po pisanju lista značajan nedostatak odbrambene efikasnosti britanskih oružanih snaga predstavljaju tehničke karakteristike bespilotnih letelica i oklopne tehnike. Nova ruska podmornica: „Crna rupa“ u morskim dubinama Tako oklopna vozila Ajax zbog svojih dimenzija ne staju u vojno-transportni avion, kaže se u tekstu. A pre 12 godina poručena 54 izviđačka drona ukupne vrednosti 1,2 milijardi funti (1,5 milijardi dolara) nisu ušli u naoružanje zbog niza tehničkih kvarova. Takođe se skreće pažnja da špijunski avioni koji vrede tri milijarde funti (3,74 milijardi dolara) ne mogu da realizuju pun spektar operativnih zadataka i mogu biti lak plen za hakere.   Razarači projekta 45 grade se za Ratnu mornaricu Velike Britanije od 2003. godine. Poslednji od šest razarača ušao je u sastav flote 2013. godine, piše Vzglяd. 

Nastavak na RuskaRec.ru...






Povezane vesti

Britanci u problemu: Brodovi su im toliko bučni da ih ruske podmornice čuju na 160 kilometara udaljenosti

Izvor: Vesti-online.com, 07.Feb.2017, 00:23

Sposobnost Vojske Britanije da se brani od velikih vojnih napada, dovedena je u pitanje pošto je istragom utvrđeno da su im ratni brodovi toliko bučni da ih ruske podmornice mogu čuti na udaljenosti od 160 kilometara...Admiral Kris Peri, bivši direktor operativnih kapciteta pri ministarstvu odbrane,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RuskaRec.ru. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RuskaRec.ru. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.