Izvor: Blic, 14.Sep.2004, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mauna Loe spreman za erupciju

Mauna Loe spreman za erupciju

Potresi ispod najvećeg vulkana na svetu Mauna Loe, koji se nalazi u havajskom nacionalnom parku vulkana, postaju sve češći, što znači da je speman za prvu erupciju posle 20 godina, saopštili su naučnici. 'Mi ne mislimo da je erupcija odmah tu iza ćoška, ali svaki dan smo sve bliži tom događaju', izjavio je Pol Okubo, seizmolog iz havajske vulkanske opservatorije. Poslednja erupcija Mauna Loe desila se 1984. i trajala je tri nedelje. >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic <<

Bojler poput rakete

Bojler, koji je eksplodirao u sauni u kineskom gradu Batuu, preleteo je jednu šestospratnicu i završio na ulici. Kako je javila kineska agencija Sinhua, prolaznik je pokušao da pobegne kada je video 'ogroman predmet kako leti prema njemu', ali nije uspeo. Među povređenima su i dva radnika restorana koji se nalazi uz saunu. Oni su se povredili kada se zid restorana srušio od eksplozije. Ispituje se uzrok eksplozije bojlera, prečnika dva metra.

Farmer gaji minijaturne krave

Kubanski farmer Raul Hernandez gaji minijaturne krave koje nisu mnogo veće od velikog psa. 'One su perfektan izvor mleka za kubanske porodice', rekao je za svoje mini krave Hernandez. Visoke od 58 do 71 centimetar, mini krave se mogu čuvati na malom prostoru i hraniti na običnim pašnjacima ili travnjaku, dodao je farmer. 'One daju manje mesa, ali mogu da proizvedu četiri ili pet litara vrhunski kvalitetnog mleka dnevno', rekao je on.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.