Matis: Vojnici ostaju na granici s Meksikom do 31.januara

Izvor: RTS, 05.Dec.2018, 00:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Matis: Vojnici ostaju na granici s Meksikom do 31.januara

Američki ministar odbrane Džejms Matis odobrio je planove da se do 31. januara produži raspoređivanje aktivnih američkih vojnika na južnoj granici sa Meksikom, saopštio je Pentagon. 
Zahtev za produžetak u trajanju od 45 dana upitilo je Ministarstvo unutrašnje bezbednosti, a on podrazumeva raspoređivanje vojnih snaga koje će postaviti ili popraviti žičane barijere i osigurati bezbednost i transport >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << za granične patrole. 

Vojnici se nalaze duž Kalifornije, Arizone i Teksasa, navodi AP. 
Prema navodima neimenovanih zvaničnika, broj vojnika trebalo bi da sa oko 5.400 bude smanjen na oko 4.000. 
Američki predsednik Donald Tramp ranije je naredio da se rasporede aktivni vojnici na granici sa Meksikom, kao odgovor na karavan migranata koji se iz centralne Amerike pešice kreće ka SAD. 

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

"Vojnici ostaju na granici s Meksikom do kraja januara"

Izvor: B92, 05.Dec.2018

Američki ministar odbrane Džejms Matis odobrio je planove da se do 31. januara produži raspoređivanje aktivnih američkih vojnika na južnoj granici sa Meksikom...To je saopštio Pentagon...Zahtev za produžetak u trajanju od 45 dana upitilo je Ministarstvo unutrašnje bezbednosti, a on podrazumeva...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.