Matić: Kovid propusnice bi trebalo da važe ceo dan, produžava se rok za vaučere za Italiju, Bugarsku, za Grčku ne

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Okt.2021, 10:34

Matić: Kovid propusnice bi trebalo da važe ceo dan, produžava se rok za vaučere za Italiju, Bugarsku, za Grčku ne

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je i članica Kriznog štaba, izjavila je da danas bi kovid propusnice trebalo da tokom celog dana budu uslov za ulazak u ugostiteljske objekte.

Ona je osudila okupljanja ispred domova doktora Predraga Kona i Branislava Tiodorovića i vređanja koja su oni doživeli.

"Svako ko misli da se virus može pobediti drugim sredstvima, a ne vakcinacijom i kovid propusnicama u zabludi je, a tu zabludu ljudi plaćaju >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << životima", rekla je Matićeva gostujući na RTS-u.

Poručila je da je u ovom trenutku društvo važnije od pojedinca, da celo društvo pati, a ako pojedinci to ne mogu da shvate, ne bi trebalo da povlađujemo takvim trendovim.

Dodala je da ni druge zemlje, kao što su Italija, Francuska, Španija nisu dozvolile da ih takva uverenja pokolebaju.

Produžava se rok za vaučere za Italiju, Bugarsku, za Grčku ne

Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija tvrdi da nije tačno da je iskorišćeno samo 50 odsto zamenskih vaučera za putovanja već da taj procenat iznosi 70 i navela da će neke zemlje produžiti rok važenja ovih vaučera, a neke neće.

Matić je gostujući na RTS-u navela da je od svog grčkog kolege dobila informaciju da njihova uredba o zamenskim putovanjima neće biti produžena.

Za razliku od Grčke, neke druge zemlje kao što su Italija, Francuska, Španija, Bugarske i Malta će produžiti rok, pa će vaučeri moći da se iskoriste i sledeće godine.

"U Grčku se moglo putovati, a letos niste mogli da nađete let za Tursku koliko su bili puni čarter letovi. Moramo napraviti razliku izmedu destinacija gde je bilo moguce putovati i gde nije" rekla je Tatjana Matić.

Poručila je da će biti produžen rok za zamenska putovanja u zemlje gde nisu priznavali naše sertifikate o vakcinaciji.

Matić je ponovila da će turistima koji nisu uspeli da realizuju vaučere, turisticke agencije morati da vrate novac a agencijama koje nisu likvidne pomoći će se uredbom koju Ministarstvo priprema.

Njena suština je u tome da će se agencijama omogućiti da kod Fonda za razvoj dobiju povoljne kredite za ovu namenu.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Matić: Kovid propusnice bi trebalo da važe ceo dan

Izvor: Nezavisne Novine, 27.Okt.2021

BEOGRAD - Ministarka trgovine, turizma i telekomunikacija Tatjana Matić, koja je i članica Kriznog štaba, izjavila je da danas bi kovid propusnice trebalo da tokom cijelog dana budu uslov za ulazak u ugostiteljske objekte.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.