Materaci odgovarao pred Disciplinskom komisijom

Izvor: Politika, 15.Jul.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Materaci odgovarao pred Disciplinskom komisijom

CIRIH – Reprezentativac Italije Marko Materaci saslušan je juče u sedištu Međunarodne fudbalske federacije u Cirihu i članovima Disciplinske komisije izneo je svoju verziju incidenta u finalnoj utakmici Mondijala nakon kojeg je Zinedin Zidan dobio crveni karton.

Fifa je prethodno saopštila da će Materaci i Zidan biti saslušani 20. jula, ali je nakon toga prihvaćena molba prvotimca Intera da bude saslušan ranije, kako naredne sedmice ne bi prekidao godišnji odmor. Zidan će >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << biti saslušan u naredni četvrtak, kako je i bilo planirano.

Predstavnik za štampu Fife Andreas Heren obavesto je novinare da je Materaci više od pola sata odgovarao na pitanja članova Disciplinske komisije, ali je odbio da iznese detalje sa saslušanja.

Fifa je odluku o pokretanju disciplinskog postupka protiv Materacija donela nakon što ga je Zidan optužio da mu je uvredio majku i sestru.

Materacijev pravni zastupnik Klaudio Vigoreli rekao je posle saslušanja da bi Fifa u ovom slučaju trebalo da se bavi samo Zidanovom reakcijom. "Njegova reakcija bila je apsolutno neprimerena, posebno u tako velikoj utakmici kakva je finale svetskog prvenstva i naročito zbog činjenice da mu je to bio oproštaj od fudbala", rekao je Vigoreli.

Prema njegovom mišljenju, eventualno kažnjavanje Materacija bio bi opasan presedan, a ovu aferu Vigoreli poredi sa incidentom sa prethodnog prvenstva Evrope kada je Frančesko Toti kažnjen sa četiri utakmice neigranja zbog toga što je pljunuo Danca Kristijana Poulsena. "Toti je kažnjen sa četiri utakmice, pa je to smanjeno na tri, a niko se nije bavio Poulsenom, iako je on uradio isto što i sada Materaci. Ukoliko Fifa ubuduće bude pokretala postupke protiv igrača zbog onoga što oni govore na terenu, Disciplinska komisija će raditi danonoćno. Svi znaju da se fudbaleri psuju jedni druge na terenu, pogotovo u važnim i stresnim utakmicama i nikada niko zbog toga nije pravio ovoliku dramu", rekao je Vigoreli.
Tanjug

--------------------------------------------------------------------------

Elizondo: Nisam oklevao da isključim Zidana

BUENOS AIRES – Argentinski sudija Orasijo Elizondo izjavio je da nije oklevao da francuskom fudbaleru Zinedinu Zidanu dodeli crveni karton na finalnoj utakmici na Svetskom prvenstvu u Nemačkoj.

Zidan je isključen pošto je početkom drugog produžetka udario glavom odbrambenog fudbalera Italije Marka Materacija u grudi.

Elizondo je u razgovoru sa argentinskim novinarima po povratku sa Mundijala rekao i da nije čuo šta su Materaci i Zidan pričali pre incidenta.

"Nisam čuo ništa, ali ako su nešto govorili siguran sam da se to može videti na snimku. Ipak, to ne opravdava rekaciju Zidana", rekao je Elizondo.

Zamoljen da prokomentariše svoj učinak na finalnoj utakmici, zbog kojeg je hvaljen sa svih strana, Elizondo je rekao:

"Moraš da budeš spreman i da ne dozvoliš da iko utiče na tebe."
Beta

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.