Izvor: RTS, 27.Feb.2021, 12:48

Masovno bekstvo iz zatvora na Haitiju, pobeglo više od 400 zatvorenika

Više od četiristo zatvorenika pobeglo je iz zatvora u Haitiju, a vlasti su saopštile da je poginulo 25 osoba. Policija je ubila vođu jedne bande, a poginuo je i upravnik zatvora.
Vlasti Haitija su juče objavile broj zatvorenika koji su pobegli iz zatvora u predgrađu Port o Prensa u četvrtak, tek nakon što su potvrdile da je policija ubila vođu jedne od većih kriminalnih bandi na Haitiju Arnela Džozefa.

Policija je saopštila da je Džozef >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << ubijen u selu Oster, koje se nalazi 100 kilometara severno od glavnog grada Port o Prensa. Naveli su da je bio na motoru, a da je ubijen i jedan od dvojice muškaraca koji su bili u njegovoj pratnji, preneo je Majami herald.
Džozef je čekao suđenje po optužbama za silovanje, kidnapovanje, ubistvo i nelegalno posedovanje oružja.
Kontrola nad zatvorom, koji je izgrađen 2012. godine, vraćena je u četvrtak uveče, nakon što su uhapšene desetine zatvorenika.
Organizacije civilnog društva i strani zvaničnici izrazili su nezadovoljstvo zbog, kako su naveli, još jednog primera nesposobnosti Haitija da stavi pod kontrolu široko rasprostranjeni kriminal i uredi pravni sistem koji ne funkcioniše dobro.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.