Izvor: B92, 11.Dec.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masovna smrt imigranata na brodu

Ankara -- Više od 50 imigranata iz Afrike i sa Bliskog istoka utopilo se kada se juče kod Turske potonuo brod.

Blizu turske obale Egejskog mora potonuo je brod, na kome se nalazilo 80 ljudi. Kako je turskoj državnoj agenciji Anadolija rekao guverner priobalne provincije Izmir Orhan Sefik Guldibi, spaseno je šest osoba, među kojima i dva Palestinca, i oni su preneti u bolnicu.

Helikopteri i spasilački čamci pretražuju more u potrazi za nestalima, a nekoliko desetina >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << tela je more već izbacilo na tursku obalu.

Turska obalska straža, koja je ranije danas saopštila da ima 32 utopljenika, precizirala je da se na brodu dugačkom 15-20 metara nalazilo oko 85 osoba a preživeli pričaju da je brod potonuo blizu, kako su mislili, grčkog ostrva.

Guldibi je naznačio da su se na brodu nalazili imigranti iz Palestine, Somalije i Iraka.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.