Mask izgubio 20 milijardi dolara nakon nastupa u tv emisji

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Maj.2021, 18:00

Mask izgubio 20 milijardi dolara nakon nastupa u tv emisji

Šef kompanije "Tesla", Ilon Mask, navodno je postao siromašniji za više od 20 milijardi dolara otkako se prošlog vikenda pojavio kao gost-domaćin u emisiji "Suboom uveče uživo" (Saturdai Night Live).

Neto bogatstvo američkog biznismena je opalo sa 166 milijardi na 145,5 milijardi dolara nakon što su akcije proizvođača električnih automobila "Tesla" potonule za oko 15 posto tokom minule nedelje, prema podacima koje je pratio magazin "Forbs".

Bez obzira na to, >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Mask je i dalje treći najbogatiji čovek na svetu, prenosi Raša tudej.

Tokom debija u ovoj zabavnoj emisiji, ekscentrični milijarder je otkrio da je "prva osoba sa Aspergerovim sindromom koja je domaćin tog šoua - ili u najmanju ruku prva koja je to priznala".

Preduzetnik je takođe govorio o najnovijim dešavanjima na tržištu kripto valuta kao što su bitkoin i dodžkoin, iznevši šokantnu ocenu da je ova druga "prazna priča". Mask je ranije javno promovisao taj token, što je poguralo njegovu cenu do rekordnih nivoa.

Njegovi komentari izneti u toj emisiji snažno su uzdrmali kripto tržište, pri čemu se dodžkoin stropoštao za više od 30 posto u roku od 24 sata. U međuvremenu, dodžkoin je ponovo krenuo da raste, a noćas je skočio za više od 40 posto na oko 55 centi po koinu, nakon novog Maskovog tvita i najave platforme Koinbejz da će uvrstiti taj novčić u ponudu.

Nakon tv nastupa Mask je takođe najavio da "Tesla" odustaje od prihvatanja bitkoina ka sredstva plaćanja za njegove automobile.

Poslednji potezi Maska su navodno zbunili investitore, izazivajući dodatnu volatilnost cena "Teslinih" akcija, koje su tokom proteklih mesec dana u padu zbog opšte rasprodaje deonica velikih tehnoloških giganata na berzi i rastuće neizvesnosti vezane za poslovanje ovog proizvođača automobila u Kini.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

IZBUBIO 20 MILIJARDI, ALI OSTAJE MEĐU NAJBOGATIJIMA: Mask nakon gostovanja u čuvenoj emisiji debelo osiromašio ali nije ni osetio!

Izvor: Kurir, 14.Maj.2021

Šef kompanije Tesla, Ilon Mask, navodno je postao siromašniji za više od 20 milijardi dolara otkako se prošlog vikenda pojavio kao gost-domaćin u emisiji Suboom uveče uživo (Saturdai Night Live).

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.