Mašinovođa kroz crveno pravo u drugi voz

Izvor: Glas javnosti, 15.Sep.2011, 07:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Mašinovođa kroz crveno pravo u drugi voz

NJU DELHI - U sudaru dva putnička voza na jugu Indije poginulo je najmanje 10 ljudi, a povređeno više od 80.

Nesreća se dogodila kasno sinoć, 80 kilometara jugozapadno od luke Čenaj, u državi Tamil Nadu, kada je jedan voz udario u drugi, koji je stajao na signalnom punktu, izjavio je predstavnik policije Šalendra Babu i dodao da je iz šina iskočilo pet vagona.

Policija je navela da je život izgubilo 10 ljudi, dok je povređeno više od 80, dok je Babu rekao da su >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << povređene 52 osobe.

Zbog incidenta je otkazano ili odloženo više polazaka vozova, prenele su agencije.

Indijska železnica je saopštila da preliminarni rezultati istrage pokazuju da je za udes odgovoran mašinovođa voza koji se kretao jer je ignorisao ograničenje brzine i signalno svetlo.

"Izgleda da mašinovođa nije poštovao signalizaciju", rekao je predstavnik železnice Dipak Krišnan indijskoj agenciji PTI.

Indijska državna železnica dnevno preveze 18,5 miliona putnika, ali je u tako lošem stanju da su potrebne ogromne investicije kako bi se poboljšala bezbednost putnika.

Poslednja teška železnička nesreća dogodila se u julu ove godine kada je prepuni ekspresni voz na liniji Kalkuta-Nju Delhi izleteo pri velikoj brzini iz šina u severnoj indijskoj državi Utar Pradeš. Tada su poginule 63 osobe.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.