Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u faveli u Riju de Žaneiru

Rio de Žaneiro -- Tela 13 osoba pronađena u poslednja 24 sata u favelama u severnom delu Rija de Žaneira.

Tela sedam osoba, među kojima je petoro imalo između 14 i 18 godina, pronađena su juče, pošto su prethodno bili mučeni u jednoj faveli u predgrađu na severu Rio de Žaneira, izjavili su izvori iz policije u tom gradu. Brazilski mediji javili su da je još šest leševa pronađeno u severnom delu Rija u poslednja 24 sata.

Kako je navela policija, šestorica >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << mladića između 14 i 18 godina, iz favele Vila do Žoaun, pošli su u sredu uveče na fudbalsku utakmicu u kojoj je trebalo da učestvuju.

Njihovo vozilo zaustavila je banda krijumčara droge susedne favele Moro do Adeuš. Vozač je oslobođen, jedan od mladića je uspeo da pobegne, dok su ostali mladići odvedeni u favelu, gde su mučeni, a zatim i ubijeni.

Osakaćena tela pet mladića pronađena su juče u jednom napuštenom automobilu, kao i tela još dve neidentifikovane osobe, precizirao je za AFP komesar policije Žader Amaral.

Policija je otvorila istragu kojom treba da se utvrdi da li su mladići greškom ubijeni, kao navodni članovi suprostavljene bande, ili samo zato što pripadaju susednoj faveli.

Kako su javili mediji, policija je pronašla nekoliko sati kasnije još šest leševa. U Iraži su pronađena četiri tela, a još dva na dve druge lokacije, takođe na severu Rija.

Federalne vlasti nedavno su poslale oko 500 pripadnika Nacionalnih snaga bezbednosti, koje čine pripadnici elitnih jedinica policije, kako bi patrolirali graničnim oblastima države Rio, u cilju borbe protiv trgovine oružjem i drogom.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.