Masakr u Maliju, 95 mrtvih

Izvor: RTS, 10.Jun.2019, 16:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u Maliju, 95 mrtvih

Najmanje 95 osoba je ubijeno kada su naoružani napadači u nedelju upali u selo u centralnom delu Malija, javlja Frans 24.
Napadači su otvorili vatru na meštane koji su pokušavali da pobegnu. Veruje se da napadači pripadaju etničkoj grupi Fulani koji su sinoć upali u rivalsko selo Dogon izvršivši masakr nad meštanima posle čega su spalili sve kuće do temelja, prenosi Rojters.

Načelnik >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << distrikta Mulaje Gindo Bankas iz koga dolaze Fulani rekao je da se pokolj dogodio u susednoj oblasti Sanga.
Pretpostavlja se da reč o odmazdi, budući da je od januara, uključujući i napad u martu ubijeno 150 Fulanija u jednom od najgorih krvoprolića u skorijoj istioriji Malija.
Načalenik distrikta Sanga Ali Dolo rekao je za Rojters da je pronađno 95 ugljenisanih tela, ali da očekuje još žrtava.
"Od oko 300 stanovnika samo njih 50 se javilo na prozivku", naveo je Dolo.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.