Masakr u Južnom Sudanu: Ubijeno više od 100 ljudi, među žrtvama najviše žena i dece

Izvor: NaDlanu.com, 10.Feb.2013, 22:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Masakr u Južnom Sudanu: Ubijeno više od 100 ljudi, među žrtvama najviše žena i dece

Pobunjenici u Južnom Sudanu napali su porodice iz protivničkog plemena i njihovu stoku i ubili više od 100 ljudi, većinom žena i dece, izjavio je jedan zvaničnik.

Ovaj napad predstavlja najveće nasilje koje se dogodilo u provinciji Džonglej otkako je 2011. godine u plemenskim sukobima ubijeno 900 ljudi, saopštile su Ujedinjene nacije.Pobunjenici, potpomognuti pripadnicima plemena Murle, napali su iz zasede kolonu pripadnika plemena Lou Nuer, rekao je guverner Džongleja Kuol Manjang, >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << ističući da je ubijeno i 14 vojnika koji su pratili kolonu.Međunarodni komitet Crvenog krsta poslao je jedan medicinski tim da pomogne ranjenima, javio je Rojters.Otkako je stekao nezavisnost od Sudana u julu 2011. godine, naftom bogati Južni Sudan pokušava da uspostavi kontrolu nad udaljenim teritorijama, prepunim oružja nakon 22-godišnjeg građanskog rata i razorenim međuetničkim sukobima.Prema podacima UN, u državi Džonglej od sticanja nezavisnosti Južnog Sudana ubijeno je više od 1.500 ljudi.Južni Sudan optužuje Sudan da dostavlja oružje i municiju pobunjenicima u Džongleju, što Kartum poriče.(RTS)

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.