Marković: Ne pada mi na pamet da opoziciju zovem na dijalog

Izvor: Blic, 17.Maj.2017, 20:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Marković: Ne pada mi na pamet da opoziciju zovem na dijalog

Crnogorski premijer Duško Marković izjavio je danas da mu više ne pada na pamet da opoziciju poziva na dijalog, preneo je CDM.

- Pozvao sam ih da uđu u vladu, ko god hoće osim DF-a, ali nemamo odgovora. Ne možemo svaki dan da pozivamo nekoga da nam se pridruži - rekao je novinarima Marković, tokom obilaska radova na deonici puta od Kolašina preko Lubnice do Berana.

Marković je podsetio da je još prilikom predstavljanja ekspozea naglasio "da je kompromis ključna >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << odrednica politike vlade".

- Moramo da završavamo poslove, zapošljavamo ljude, otvaramo gradilišta, dovodimo nove investitore, stabilizujemo javne finansije. Nemamo mi vremena svaki dan da opoziciji govorimo - izađite iz kafića sa Trga Vektre da pričamo o politici, nemamo vremena za to - rekao je premijer.

Prema njegovim rečima, oni koji primaju platu od 2.000 evra iz državnog budžeta sede kod kuće i traže da ih on zove svake nedelje.

On je ocenio da DPS ima vlast i funkcionalne institucije i da neće biti ponavljanja izbora.

- Pozvali smo ih u parlament i u vladu, oni traže ponavljanje izbora - toga neće biti. Neka dođu u parlament pa ćemo možda razgovarati o nekim novim izborima, ali ponavljanja izbora nema. I u tom vremenu dok se oni ne snađu mi moramo da radimo na životnim pitanjima - razvoju ekonomije, ulaganjima u resurse - poručio je crnogorski premijer.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.