Marković Denić: Kraće vreme do treće doze

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 25.Okt.2021, 10:17

Marković Denić: Kraće vreme do treće doze

Vakcinisani u Srbiji uskoro bi mogli da primaju treću dozu četiri meseca posle revakcine Sinofarmom, odnosno pet meseci posle druge doze Fajzerom, Astra-Zenekom ili Sputnjikom Ve, najavila je predsednica Nacionalnog stručnog komiteta za imunizaciju Ljiljanu Marković Denić.

Ona je za današnji "Blic" potvrdila da je takva preporuka doneta na osnovu najnovijih saznanja iz literature, donosno publikacija svetski priznatih medicinskih časopisa, ali da čitav niz tela treba da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << je prihvati kako bi bila usvojena, uključujući Ministarstvo zdravlja, Krizni štab i Vladu Srbije.

Takvu preporuku u izjavi za "Blic" podržava i virusolog i mikrobiolog Veterinarskog instituta u Kraljevu Milanko Šekler.

"Mislim da bi država to morala što pre da usvoji jer će na taj način procenat zaraženih među vakcinisanima pasti sa sadašnjih 10 odsto na svega nekoliko postotaka", rekao je Šekler i ukazao da se najviše vakcinisanih zaražavalo u petom i šestom mesecu nakon druge doze Sinofarm vakcine.

Šekler je ocenio i da je prerano govoriti o tome da li će eventualno biti potrebna i četvrta doza vakcine protiv kovida.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.