Marinci poginuli u padu helikoptera u Kaliforniji bili mlađi od 3o godina

Izvor: VOA, 07.Feb.2024, 20:37

Marinci poginuli u padu helikoptera u Kaliforniji bili mlađi od 3o godina

Vašington — Američka vojska objavila je identitet petoro marinaca koji su poginuli kada im se tokom obuke srušio helikopter u zabačenom području istočno od San Dijega, tokom snažne zimske oluje. Najmlađi je bio Donovan Dejvis star 21 godinu iz Kanzasa, a najstariji 28-godišnji Migel Nava iz Mičigena. Alek Lengen iz Arizone imao je 23 godine. "Mnogo će nam nedostajati", rekla je njegova majka Kerin za lokalnu televiziju KNSD iz San Dijega. U padu helikoptera su poginuli i Džek Kejsi star 26 godina iz Nju Hempšira i Bendžamin Molton star 27 godina iz Ajdaha. Civile vlasti su u srijedu ujutro prvo pronašle olupinu helikoptera "CH-53E Super Stallion", oko osam sati nakon što je prijavljeno da nije na vrijeme sletio u bazu Miramar u Kaliforniji. Tokom kasnije potrage pronađeni su posmrtni ostaci stradalih marinaca koji su poletjeli iz vazduhoplovne baze u Nevadi, u okviru redovne obuke. Kancelarija šerifa saopštila je da nije tokom pretrage mogla da koristi svoj helikopter zbog snijega i kiše. Umjesto toga je angažovala terenska vozila. Protekle godine je zabilježeno više incidenata sa američkim vojnim letjelicama, uključujući i pad helikoptera "Osprej V-22" kod obale Japana krajem novembra. U toj nesreći je poginulo osam pripadnika američkih snaga. Pet američkih vojnika poginulo je u padu helikoptera u području Mediterana tokom obuke ranije istog mjeseca, dok se još jedan "Osprej" srušio u Australiji u avgustu. U toj nesreći su poginula tri marinca. Još tri vojnika su poginula, a jedan povrijeđen kada su se dva helikoptera u aprilu sudarila na Aljasci.
Pogledaj vesti o: Vašington

Nastavak na VOA...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PRONAĐEN NESTALI HELIKOPTER Potraga za petoricom marinaca se nastavlja

Izvor: Blic, 07.Feb.2024

Vlasti su locirale američki vojni helikopter sa pet američkih marinaca koji su nestali na letu iz Nevade za Kaliforniju u utorak, javlja "Foks njuz".

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta VOA. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta VOA. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.